De Piekenkermis op de Maliebaan in Utrecht staat er weer, dit jaar voor de 28e keer. Vanaf vrijdag 13.00 uur is het mogelijk om een suikerspin te halen of een ritje te maken in het spookhuis.

Bekijk foto's van de kermisattracties op DUIC.nl

Het spookhuis Hounted Castle beleeft dit jaar zijn primeur in de stad. Het werd vorig jaar gekocht in Duitsland en staat nu voor het eerst in Utrecht.

De 28-jarige Jory helpt nu mee met opbouwen, maar staat vanaf morgen zes dagen lang mensen de stuipen op het lijf te jagen: "Ik ga heel Utrecht opnieuw de Tour de France laten fietsen", zegt hij lachend. 

's Avonds staat hij voor het spookhuis, maar overdag niet. "Je moet een beetje aan de kinderen denken hé, ze moeten niet met een trauma van deze kermis weggaan."

Relaxed

Voor de groep mannen van Hounted Castle staat de Piekenkermis in Utrecht bekend als een "ekker drukke kermis. In Tilburg bijvoorbeeld, daar lopen ze alleen. Hier doen de bezoekers van alles."

Maar niet iedereen vindt de kermis even druk. Wies en Johan staan samen al veertig jaar op kermissen met hun Bussegooier. "Ik vind de Piekenkermis zo’n lekkere, rustige kermis", vertelt Wies. "Iedereen is heel relaxed, je kan lekker met de mensen praten."

Lees verder op DUIC.nl