Er is dit weekend weer van alles te doen in Utrecht. Er zijn verschillende festivals, een markt en het Utrechtse circus Cirque Moustache staat bij Fort aan de Klop. 

De Leuke Festival
De stad is een nieuw festival rijker: op Strand Oog in Al kunt u zaterdag van 12.00 tot 23.00 voor het eerst komen dansen bij De Leuke Festival. De organisatie omschrijft het festival als “een feest van erkenning, een ode aan confetti en een polonaise zonder einde.” Verspreid over drie podia treden o.a. Extince en The Socaboys op. Verder is er onder meer een vintage kledingmarkt. 

Cirque Moustache
Dit weekend kunt u naar Cirque Moustache bij Fort aan de Klop. Dit Utrechtse circus maakt moderne voorstellingen met een sfeer van vroeger tijden. Voor kinderen is er zondagmiddag een workshopprogramma. In 2,5 uur leren ze onder meer ballopen, jongleren, koorddansen en fietsen op één wiel. Zondagavond mogen zij daarna samen met studenten van circusscholen en professionele artiesten zelf het podium op.
Wanneer? Zaterdag 11 en zondag 12 juli. Voorstellingen om 19:00u, workshops om 14:30 uur
Hoe duur? Voorstelling € 8 / workshops € 5, klik hier om te reserveren

A Lazy Sunday Afternoon @ Tolsteegplantsoen
Stop maar vast een kleedje en een fles wijn in uw picknickmand, want zondag kunt u in Tolsteegplantsoen weer terecht voor het gratis minifestival A Lazy Sunday Afternoon. Kijk voor meer info op de facebookpagina het evenement.
Wanneer? Zondag 12 juli van 13:00 tot 17:00 uur in het Tolsteegplantsoen.

Sunny Sunday Afternoon Concerts: Isabel Nolte + The Central Line
De binnentuin van Hostel Strowis wordt vaak beschouwd als een van de verborgen schatten van Utrecht en wordt deze zomer eindelijk ook voor muziekconcerten gebruikt. Deze zondag treden om 16.00 Isabel Nolte en The Central Line op. Bij slecht weer verplaatsen de concerten zich naar de huiskamer van het hostel. Bekijk de facebookpagina van het evenement voor meer info. Het concert is gratis.

We Are Made in 030
Deze zondag staat de eerste markt met alleen Utrechtse producten op het terrein van Colour Kitchen Utrecht in Zuilen. We Are Made in 030 biedt muziek van lokale muzikanten en echt Utrechtse hapjes en drankjes. Ook laten verschillende makers zien hoe hun product gemaakt wordt. Deelnemers aan het evenement zijn o.a. De Leckere (bier), Woody (skateboards) en Shakes on Wheels (smoothies). Entree is gratis.
Wanneer? Zondag 12 juli van 13:00 tot 17:30 uur
Waar? The Colour Kitchen, Pr. Christinalaan 1

Spieken bij de beiaard
Neem een uniek kijkje in het werk van de stadsbeiaardier van Utrecht. Malgosia Fiebig bespeelt wekelijks het 351 jaar oude carillon van De Dom. Tijdens deze rondleiding leer je alles over de luidklokken en het carillon van de toren, en krijg je de kans haar aan het werk te zien. Daarna kun je genieten van het geweldige uitzicht over de stad.
Wanneer? 11 en 25 juli & 8 en 22 augustus om 10.30 uur
Waar? De Domtoren
Hoe duur? volwassenen € 9 / kinderen € 5. Tickets koop je hier.