Nu de Tour de France is geweest, starten de voorbereidende werkzaamheden op het Jaarbeursplein en de Croeselaan voor een grootschalige verbouwing.

De komende maanden wordt het plein en een deel van de Croeselaan bouwrijp gemaakt om in januari 2016 te kunnen starten met de bouw van de ondergrondse parkeergarage en het World Trade Center.

Deze week starten de werkzaamheden rond het Jaarbeursplein en de Croeselaan voor de grootschalige verbouwing. Het zal gaan om het verleggen van kabels en leidingen op de Croeselaan, wat vooral in de nachtelijke uren zal gebeuren omdat het een drukke doorgangsroute is voor fietsers en bussen.

Ook zullen obstakels als borden, stoepranden en bus- en tramhokjes worden weggehaald. Daarnaast worden de 21 bomen op het Jaarbeursplein gekapt in verband met de bouw van de parkeergarage.

Fietsenstalling

Alle gebouwen rondom het Jaarbeursplein en andere functies zoals de fietsenstalling, de kiss & ride strook en de tramhalte zullen volgens de gemeente bereikbaar blijven.

De route er naar toe kan soms alleen wat wijzigen. Zo zullen er vanaf maandag 13 juli andere routes zijn voor fietser en voetgangers over de Croeselaan.

Inloopmoment

Voor vragen rondom de verbouwing kunnen mensen terecht bij een vast inloopmoment met de aannemer. Iedereen kan elke dinsdag tussen 13.00 en 14.00 uur in de keet van aannemer Van der Steen op het Jaarbeursplein terecht voor vragen, meldingen of wensen. Het eerste inloopmoment is op dinsdag 14 juli 2015.

In 2018 moeten de nieuwe inrichting van het Jaarbeursplein, de ondergrondse parkeergarage en nieuwe gebouwen zoals het WTC klaar zijn.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto