Alle declaraties van bestuurders van het Universitair Medisch Centrum Utrecht zijn geopenbaard. RTL Nieuws vroeg eerder al alle onkostendeclaraties op van bestuurders van universiteiten. Nu zijn de ziekenhuizen aan de beurt. 

In totaal zijn er 682 pagina’s aan onkosten geopenbaard van het UMC. Hier zit van alles tussen: van etentjes in restaurant Zakkendrager in Utrecht tot diners in Australië. Ook kaartjes voor musea en concerten worden gedeclareerd.

Van alle acht universitair medische ziekenhuizen in Nederland zijn de bonnetjes gepubliceerd. In totaal duizenden pagina’s.

Redacteuren van RTL Nieuws hebben vele pagina’s doorgespit. Bij het UMC werd de duurste fles wijn gedeclareerd, een fles Priorat van 120 euro.

Een andere opvallende declaratie; zeven buitenlandse gasten kregen van het UMC een diner aangeboden bij het Amsterdamse sterrenrestaurant Bridges voor in totaal 839,50 euro.

Alle bonnetjes zijn een schat aan informatie. Alle declaraties van bestuurders van het UMC in 2013 en 2014 zijn hier in te zien.