Het voormalige kloostercomplex in ‘Het Hart van Lombok’ staat te koop. Het pand op Kanaalstraat 197 wordt tegelijk verkocht met het voormalige parochiehuis op nummer 199. 

Mitros heeft eerst onderzocht of de woningcorporatie zelf de gebouwen kon herontwikkeling maar dit was geen realistische optie.

De panden worden als één complex aangeboden via makelaar DTZ Zadelhoff. Het gebouw op nummer 197 heeft circa 2.800 m² verhuurbare vloeroppervlakte verdeeld over de begane grond tot en met de derde verdieping, bestaat uit 20 zorgstudio’s met eigen sanitair en algemene en ondersteunende ruimten.

Ooit was dit een pand een klooster maar de laatste officiële gebruiker was zorginstelling Careyn.

Bibliotheek

De Kanaalstraat 199 A+B is een voormalig parochiehuis en bestaat uit circa 993 m² verhuurbare vloeroppervlakte verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. De bibliotheek van Lombok was hier ook ooit gevestigd.

Wat er in de panden gaat komen is nog niet duidelijk. Hoewel Mitros de herontwikkeling tot woningen niet zag zitten kan het voor een andere partij wel haalbaar zijn. Ook andere gebruiksdoeleinden zijn wellicht mogelijk.