Maandagavond gaat het eerste Zomeravondconcert vanaf de Domtoren weer van start. De Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig zal op de Dombeiaard verschijnen om werk van Franse componisten te spelen. 

De Zomeravondconcerten vinden wekelijks plaats op maandagavond in de maanden juli en augustus op de Dombeiaard. De concerten worden georganiseerd door de Utrechtse Klokkenspel Vereniging.

Op het programma staat dit jaar onder andere Richard de Waardt. Hij zal werk spelen van J.S. Bach en Ludovico Einaudi. Einaudi’s muziek werd vooral populair doordat zijn muziek werd gebruikt in de Franse film ‘Intouchables’.

Ook zullen oud Stadsbeiaardier Arie Abbenes en Huub Blankenberg de vertelopera Die Zauberflöte van W.A. Mozart uitvoeren.

Slotconcert met Queen

Het slotconcert op 24 augustus staat dit jaar in het teken van Queen. Er zullen dan vijftien nummers worden gespeeld. Vorig jaar werden zeventien nummers van ABBA ten gehore gebracht als afsluiting van de Zomeravondconcerten.

Alle Zomeravondconcerten zullen live te volgen zijn via een livestream op de website van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging. Ook is het mogelijk om in het Pandhof (de kloostertuin) van de Domkerk gratis te luisteren naar de concerten, daar zullen ook stoeltjes worden neergezet.

Beluister op DUIC het Zomeravondconcert met nummers van ABBA.