Na 28 jaar gaat Opoes Eethuys aan het Wed 3 in Utrecht verdwijnen. Het restaurant wordt per 1 juli overgenomen door het naastgelegen Madeleine Bar l Bistro. 

“De huidige eigenaar wilde de zaak verkopen, hij zat er al tien jaar in”, vertelt Pim van Moorsel van Madeleine Bar l Bistro. “Hij klopte bij ons aan of wij eventueel interesse hadden, dat was het geval.”

Opoes is de laatste jaren uitgeroeid tot een begrip in Utrecht. In de maand juli kan iedereen er nog heen. Het zal wel net wat anders zijn dan dat de mensen gewend zijn van Opoes. Er zal een beknopte menukaart zijn die bestaat uit de klassiekers van de afgelopen 25 jaar.

Ook zal de gehele zaak worden aangekleed in de stijl van de Tour de France en Frankrijk. Denk hierbij aan gele muren, geruite servetten en de bolletjes trui.

Visbistro

Het nieuwe restaurant wordt een visbistro. De menukaart zal vooral vis bevatten, “maar wel met de warmte en gezelligheid van een bistrozaak."Er zal voor zo’n 65 mensen plek zijn. Hoe het nieuwe restaurant gaat heten is nog geheim.

In augustus start de grote verbouwing. “Het interieur gaat veranderen maar ook de voorkant. De ramen zijn nu dicht maar die gaan we weer open maken.” In oktober of november moet het nieuwe restaurant opengaan.