De Frans georiënteerde Brasserie Bresson aan de Oudegracht gaat de deuren sluiten. In de plaats van Bresson komt een nieuw restaurant.

"Het waren zeven vette jaren", blikt Bresson terug. "Waarin wij als team met ontzettend veel plezier en passie hebben gewerkt aan en in deze prachtige zaak."

De nieuwe zaak die gaat openen in het pand is The Colour Kitchen. De eigenaren van Bresson, Arne Flantua en Bas Flantua, zijn ook eigenaren van dit concept.

The Colour Kitchen ziet zichzelf als een horecaconcept met een maatschappelijke missie. Het restaurant biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan aan. "Dit doen we door hen vakinhoudelijk binnen onze commerciële omgeving op te leiden en intensief sociaal te begeleiden", is te lezen op de website.

The Colour Kitchen is ook betrokken bij het project van de gemeente Utrecht om 250 werkzoekenden aan het werk te helpen in de horeca. Samen hebben ze de afgelopen jaren al op diverse locaties mensen met een uitkering opgeleid en aan werk geholpen.

Rond 7 augustus openen de deuren van het nieuwe restaurant. Een deel van het Bresson-team zal ook bij het nieuwe concept betrokken blijven.