Verschillende wegen in Utrecht worden zondag 28 juni afgesloten voor de Toerversie Utrecht. Tijdens dit evenement gaan ruim 13.000 mensen hun eigen touretappe fietsen.

Om de veiligheid te waarborgen worden er verschillende wegen afgesloten.

Voorafgaand aan de start van de Tour de France in Utrecht is het zondag mogelijk om over het eerste gedeelte van de Touretappe Utrecht-Zeeland (Neeltje Jans) te fietsen. Dit traject is ongeveer 40 kilometer lang en eindigt bij Oudewater.

Verschillende afstanden

Hier verlaten zondag de amateurwielrenners het officiële Tourparcours en splitsen de deelnemers voor de verschillende afstanden, onder andere 75, 110 en 150 kilometer. Op dit punt eindigt ook het verkeersvrije gedeelte van de Toerversie.

Het parcours wordt niet afgezet met hekken, maar sommige wegen en/of straten worden wel afgesloten of geldt er tijdelijk eenrichtingsverkeer. Op deze punten staan verkeersregelaars om het fiets- en wegverkeer in goede banen te leiden.

Vertragingen

Op de routes binnen de stad Utrecht rijdt geen verkeer mee met de deelnemers. Op de route is een dynamische afzetting van kracht. Het is mogelijk om de route te kruisen, maar er moet wel rekening gehouden worden met vertragingen. Aan het openbaar vervoer wordt doorgang verleend.

De Waterlinieweg is tussen 07:00 uur en 11:00 uur afgesloten vanaf Lunetten tot aan het Kardinaal Alfrinkplein. Er wordt een omleiding ingesteld via Lunetten en Hoograven. Deelnemers fietsen aan de rechterzijde van de rijbaan. Voor dit deel van de route geldt een doorkomsttijd van 07:00 uur en 11:00 uur. 

Berenkuil

De Berenkuil blijft toegankelijk voor inkomend en uitgaand verkeer richting De Bilt. De N198 (C.H. Letschertweg) is vanaf afrit A12 De Meern richting Utrecht afgesloten. 

Meer informatie over de afsluitingen op DUIC.nl

Upload uw foto's via NUfoto