Bijna 14.000 mensen die de Toerversie Utrecht fietsen, een groot wielerkermis in het oude postkantoor op de Neude en een gezellige quiz: dit weekend is er in Utrecht weer een hoop te doen rondom de Tourstart. Een greep uit de evenementen:

Vrijdag 26 juni

 1. Lezing over de Tour
  Schrijver en journalist Frank Heinen geeft in het Utrechts Archief een lezing over 'vergeten renners'. Hebben wielrenners na hun fietscarriere nog kans op een 'normaal' leven?, is de vraag die centraal staat. Heinen is gefascineerd door de gekke loopbaankeuzes van gestopte renners en schreef er een boek over. De lezing begint om 20.00 uur.
  Lees hier meer over dit evenement

Zaterdag 27 juni

 1. Fietstocht in de wijk
  In Park de Gagel (Overvecht) starten zaterdagochtend verschillende fietstochten. De 10 kilometer-tocht gaat via Maarssen naar Tienhoven en terug. Er is ook een 25 kilometer tocht die via Breukelen en Tienhoven loopt. Deze tochten zijn voor iedereen toegankelijk: voor wielrenners, maar ook voor kinderen en recreatieve fietsers. 
  Lees hier meer over dit evenement
 2. Tour de Slok
  De Tour de Slok Muziekquiz test de kandidaten op hun muziekkennis in combinatie met de Tour de France. De quiz begint om 20.30 en vindt plaats in café Willem Slok in de Korte Koestraat.
 3. Brabants Wielercafé
  Het is Koers! presenteert in het oude postkantoor op de Neude het Brabants Wielercafé: een avond voor alle wielerliefhebbers. Interviews worden afgewisseld met beelden, columns en muziek. Het Brabants Wielercafé zal om 19:00 uur beginnen en zal een open einde hebben. 
  Lees hier meer

Zondag 28 juni

 1. Toerversie Utrecht
  Deelnemers fietsen vier verschillende afstanden die voor een deel langs het parcours van de tweede etappe gaan. Deelnemers fietsen tot Oudewater over de openbare weg. Vanaf Oudewater zijn de fietsers gewone verkeersdeelnemers die zich aan de verkeersregels moeten houden. De inschrijving is gesloten, maar je kunt de 14.000 renners wel komen aanmoedigen.
  Lees hier meer over dit evenement


   
 2. Hôtel Heroique
  Een grote tentoonstelling in het oude postkantoor aan de Neude, met werk van Utrechtse en buitenlandse schilders, kunstenaar Ruud Kuijer en een aantal bekende Nederlandse Tour fotografen, samengesteld door Jeroen Wielaert.
  Lees hier meer over dit evenement
 3. Kermis Velodroom
  Van zondag 28 juni tot 4 juli vindt het wielerfestival Kermis Velodroom aan. Locatie is het voormalige postkantoor op de Neude. Er vinden tal van activiteiten plaats: radio 1 zendt live uit vanaf deze locatie, er is een wielermasseur en er vinden fietsritten plaats met (oud prof-) renners. Fietsmerken laten hun nieuwste innovaties zien en de grote tentoonstelling Hôtel Héroique is er te zien. In de avond is er een gevarieerd programma met een talkshow, live muziek en literatuur. 
  Lees hier meer over het evenement