Dorien König van basisschool De Klimroos in Leidsche Rijn is verkozen tot Leraar van Utrecht 2015. Ze kreeg de prijs uitgereikt van Michiel Gakeer, de winnaar van vorig jaar, en Selma Bas, D66-raadslid in Utrecht. 

Dorien König is sinds vorig jaar actief op basisschool De Klimroos. Volgens de jury heeft ze direct een extra impuls gegeven aan het toekomstgericht onderwijs, door haar leerlingen in groep 3/4 te laten werken met iPads en computers. Ook heeft ze een website ontwikkeld voor haar leerlingen.

Vogels zoeken

Daarnaast vond de jury dat König een goede verbinding maakt tussen school en de ‘echte wereld’, doordat ze met haar leerlingen ook veel naar buiten gaat om interviews te filmen in de buurt, vogels te zoeken met een ‘vogelzoekapp’ en de wijk in kaart brengt met tekenprogramma’s.

Bassischool De Klimroos heeft Dorien König genomineerd voor Leraar van Utrecht 2015. Annelies Meijer, directeur van De Klimroos, zegt over Dorien: “Ze is een bevlogen en initiatiefrijke jonge leerkracht die een fantastisch voorbeeld kan zijn voor alle leerkrachten in Utrecht!”