Voormalig eurocommissaris Neelie Kroes heeft woensdag UtrechtInc bezocht, een community voor startende bedrijven (startups) in Utrecht. 

Dat deed zij namens StartupDelta, een speciaal initiatief om Nederlandse startups te ondersteunen en internationaal op de kaart te zetten.

Neelie Kroes probeert dit jaar veel Nederlandse startups te bezoeken: “Ik ben gevraagd door de minister-president en minister van Economische Zaken om verschillende hubs met elkaar te verbinden. Er zitten nu bijvoorbeeld hubs in Groningen, Eindhoven en Utrecht. Door die allemaal kenbaar aan elkaar te maken, kunnen ze van elkaar leren. En mogelijk ook samenwerken.”

Interessante startups

Woensdag was Kroes bij UtrechtInc op de Uithof. “Ik kwam hier om kennis te maken en geïnformeerd te worden over de startups in Utrecht. Ik vond dat er hele interessante startups in Utrecht zijn. Bijvoorbeeld startups die inspringen op het feit dat we nu allemaal ouder kunnen worden, en door technologische ontwikkelingen het kunnen veroorloven om ook langer zelfstandig te blijven.”

StartupDelta

Neelie Kroes doet met StartupDelta haar best om Nederlandse startups internationaal op de kaart te zetten. Het liefst zou ze zien dat Nederland tot de top drie van locaties gaat behoren waar een startup zich wil vestigen. 

Uithof

Bij UtrechtInc op de Uithof zitten 32 startups die allemaal actief zijn op het gebied van gezondheidszorg, duurzame leefomgeving of educatie.

Een van die startups is Rentman: een startup die evenementbedrijven helpt met het efficiënt runnen van hun business door middel van planning- en communicatiesoftware.

“Ik vind het mooi dat Neelie Kroes zich wil inzetten voor onze branche, het is niet altijd even makkelijk in Nederland”, vertelt Roy van den Broek van Rentman.