Sanne van Buuren en Talitha Verheij hebben ruim 100.000 euro opgehaald via crowdfunding om een nieuw café te openen in Utrecht. Het concept draait om klassieke muziek, 'op een ongedwongen manier'.

Het is de bedoeling dat Het Muzieklokaal, zoals het café moet gaan heten, een soort concertzaal wordt. Maar dan wel laagdrempelig als een café.  Bezoekers moeten spontaan naar binnen kunnen wandelen om een klassiek concert te beluisteren.

“Denk aan de relaxte sfeer van De Zaak, de borrelplanken van Lefebvre en de sfeer van zondagochtend bij Orloff”, aldus de initiatiefnemers.

“Na mijn studie volgde een serieuze kantoorbaan, maar ik miste de gezelligheid en het onder de mensen zijn. Ik miste de horeca. De zoveelste ‘standaard’ kroeg beginnen zag ik niet zitten", zegt Van Buuren. Daarom besloot ze om samen met Verheij het plan voor Het Muzieklokaal te ontwikkelen.

Concertpianiste

“Ik wilde al concertpianiste worden toen ik acht was. Door een blessure moest ik die droom opgeven en koos ik voor de wetenschap. Maar de liefde voor de klassieke muziek bleef. Ik zocht nieuwe manieren om mijn passie te delen met zoveel mogelijk mensen”, aldus Verheij. 

Twee maanden geleden begon de crowdfundingactie, het streefbedrag van 100.000 euro is nu opgehaald. 165 investeerders hebben geld ingelegd en de campagne loopt nog 27 dagen. “Als we op dit tempo doorgaan stomen we hopelijk door naar de 150 procent”, aldus Verheij. “Op die manier kunnen we onze droom realiseren zonder bij de bank aan te kloppen”.

Naast de verdere financiering is het vinden van een geschikt pand voor Het Muzieklokaal prioriteit. Het ondernemersduo zoekt in het centrum van Utrecht.