De gemeente Utrecht is van plan de Gasthuismolenbrug in de Lauwerecht snel op te gaan knappen. Dat is toegezegd na schriftelijke vragen van de Utrechtse PvdA en VVD.

Bewoners klagen al lange tijd over de verloedering van de brug over de Vecht. Passanten voelen zich er niet veilig, omdat de slecht verlichte doorgang ongure types zou aantrekken.

Vorig jaar werd de Gasthuismolenbrug nog uitgeroepen tot de op twee na engste fietstunnel van Nederland bij een door Nuon georganiseerde verkiezing. De Utrechtse tunnel kreeg toen maar liefst 6.547 stemmen.

Bewoners

Een aantal buurtcomité's vroegen daarna aandacht voor de situatie rondom de Gasthuismolenbrug. De bewoners droegen in een gezamenlijke brief verschillende oplossingen aan om de brug veiliger te maken. Naar aanleiding daarvan stelden de PvdA en VVD vragen aan de gemeente. Die heeft nu toegezegd dat de brug een flinke opknapbeurt krijgt.

VVD'er Queeny Rajkowski zegt blij te zijn met de toezegging. "Omwonenden mijden de brug nu liever en dat is niet de bedoeling. Utrechters moeten met een veilig gevoel over straat kunnen, ook onder de Gasthuismolenbrug."

In het najaar zal duidelijk worden wanneer de opknapbeurt precies gaat plaatsvinden.