Tijdens het Tourweekend in Utrecht rijden treinen en bussen met een aangepaste dienstregeling. In de stad rijden er tijdelijk andere buslijnen en de NS zet extra treinen in.

NS laat extra en langere treinen rijden van en naar station Utrecht Centraal. Vanaf de stations Utrecht Lunetten en Utrecht Overvecht zijn looproutes aangebracht naar het parcours.

Je reis kun je plannen via de Reisplanner op nstourstart.nl, de Reisplanner Xtra-app of via 9292.nl of de 9292-app.

Bussen

Vrijdag 3 juli na 20.00 uur en zaterdag 4 juli de hele dag rijden er tijdelijk andere buslijnen. Een deel van de lijnen blijft ongehinderd rijden. Een groot deel van de binnenstad is voor de bussen niet bereikbaar, met uitzondering van Utrecht CS en halte Vredenburg.

Zondag 5 juli is het vrijwel onmogelijk om met de normale lijnen te rijden. Ook dan rijden er tijdelijke, andere lijnen. Zondag duurt de Tourdienstregeling naar verwachting tot ongeveer 16.00 uur. Zodra het kan worden de reguliere lijnen weer gereden. Houd echter ook na 16.00 uur rekening met gewijzigde vertrektijden.

Door de omleidingen moet u voor uw busreis rekening houden met extra reistijd. Sommige routes zijn ook iets langer. Hierdoor wordt de reis iets duurder als je op saldo reist. Plan je reis via U-OV.nl.

Busstation Jaarbeurszijde

Van 3 juli 20.00 uur tot en met 5 juli 16.00 uur is busstation Utrecht CS Jaarbeurszijde afgesloten. Ter vervanging is een tijdelijk busstation ingericht op het Westplein. Dit busstation is vanuit de hal van Utrecht Centraal bereikbaar door de borden richting Jaarbeurs en tram te volgen.

Tram

Tijdens het Tourweekend rijdt de tram IJsselstein/Nieuwegein – Utrecht CS Jaarbeursplein volgens de normale dienstregeling.