In de strijd tegen kanker heeft Ride for Hope zaterdag een vuist gemaakt tegen hersenkanker. Bij de fietstocht hebben 115 fietsers geld opgehaald voor de strijd tegen de ziekte door 50, 100 of 200 kilometer te fietsen.

In totaal is er 104.501 euro opgehaald voor het goede doel.

Aan de start bij het UMC Utrecht stonden maar liefst 115 deelnemers klaar voor de vijfde editie van Ride for Hope. Op symbolische wijze trok de karavaan langs verschillende ziekenhuizen in Nederland.

De tocht is een initiatief van Stichting STOPhersentumoren.nl en met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar hersentumoren ondersteund.

Het startschot van de eerste deelnemersgroep werd gegeven door burgemeester Jan van Zanen, waarna televisiepresentator Ruben Nicolai de tweede groep wegschoot. Als laatste gaf Joris Daalhuisen het sein aan de 50 kilometer-groep voor hun dag van 'afzien'.

Tevreden

Projectleider Ingeborg van Beek was enorm tevreden met het opgehaalde bedrag. "Het is een ongelooflijk bedrag. Stiekem is een ton uiteindelijk wel het doel en als je dat dan ook nog eens haalt ben je enorm blij."

De finish bij de Helling in Utrecht was dan ook een feestelijke gebeurtenis. "Het is heel belangrijk om dit te doen, want hersentumoren is een vergeten vorm van kanker. De portemonnee van het onderzoek naar deze vorm van kanker is niet zo groot. Dus dit helpt enorm", aldus Klaske Hofstee, voorzitter van STOPhersentumoren.nl.

Met de opbrengst van de tocht wordt tenminste één onderzoek gestart waarvan in augustus de aanvraag zal zijn.

Bekijk meer foto's op DUIC

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto