Op 3 oktober vindt in Utrecht de tweede editie van Stekker in de Tunnel plaats. De organisatie pakt uit met de programmering, werkt met lichtkunstenaars én breidt het evenement uit. 

In samenwerking met winkelcentrum Hoog Catharijne heeft Vers Vermaak in februari Stekker in de Tunnel georganiseerd: ruim 2.500 mensen dansten tot diep in de nacht op technobeats in de expeditiestraat van Hoog Catharijne.

Vorig jaar probeerden de organisatoren het feest al te organiseren in deze unieke locatie, maar kregen daar op het laatste moment geen vergunning voor.

Lichtkunstenaars

De opzet van het feest blijft hetzelfde, maar de organisatie wil voor deze editie meer uitpakken met de programmering. “Wie er komen, blijft nog even geheim”, zegt Lodewijk Rondeboom van Vers Vermaak. Wel kan hij vertellen dat er meer met het licht gaat gebeuren. “We hebben contact met lichtkunstenaars van onder andere Trouw Amsterdam, zodat het allemaal nog toffer wordt.”

Op logistiek gebied zullen ook veranderingen worden doorgevoerd. Zo was er bij de vorige editie een lange rij voor de muntjesverkoop door niet werkende pinautomaten.

“Om ervoor te zorgen dat mensen niet lang hoeven te wachten, zal de infrastructuur worden verbeterd. Ook zullen kluisjes geplaatst worden in de parkeergarage”, aldus Rondeboom.

Meer mensen

Tijdens Stekker in de Tunnel op 3 oktober kunnen meer mensen dan de vorige editie het evenement beleven. “We denken aan 2.700-2.800 man. Daar hebben we ook toestemming voor gekregen van de brandweer”, vertelt Rondeboom. Kaartjes gaan vanaf 29 juli in de verkoop.

Hij laat tevens weten het evenement minimaal ieder half jaar te willen organiseren.