Utrecht krijgt er een nieuw hotel bij. Het Ooglijdersgasthuis aan de Wijde Bagijnestraat wordt omgetoverd tot hotel en moet zaterdag al de deuren openen voor de eerste proefslapers.

In het monumentale pand, dat in 1650 is gebouwd, zat eerst het Ooglijdergasthuis, vandaar dat de eigenaren voor de naam Eye-hotel hebben gekozen.

Het hele hotel zal van de receptie tot de slaapkamers in ‘oog-sferen’ worden ingericht. Zo is de huisstijl in de vorm van een leeskaart zoals je die bij de oogarts aantreft en zal je ook her en der in het gebouw brilletjes uit 1800 achter vitrines kunnen vinden.

Verbouwing

Het hotel krijgt 36 kamers en zal geëxploiteerd worden door Hans Pieters en Paul Westra. Manager van het hotel Marleen Sala laat weten dat het allemaal snel gegaan is met de verbouwing van het pand. “De eerste plannen liggen er denk ik al meer dan een jaar en in het najaar van 2014 zijn we met de verbouwing gestart.”

Het hotel is onderdeel van Utrecht City Hotels dat verder ook het Court Hotel en het Mother Goose hotel beheerd in de stad. Sala laat weten dat dat de eerste reserveringen al binnen zijn.

“Die vallen zeker niet tegen. We willen de komende maand al alle kinderziektes eruit werken zodat we in het weekend van de Tour al helemaal klaar zijn om de toeristen goed van dienst te zijn.”

Oproep

Er is lang een oproep uitgezet om aan de buurt- en stadsbewoners om te vragen wat zij graag in het monumentale pand zagen komen. Nu het hotel er is laat Sala weten dat ‘99 procent van de buurt het initiatief omarmt’. 19 juni is de officiële opening.