Een recreatieve fietstocht vanuit vijf Utrechtse wijken, een lezing van een sportfotograaf die al vaak bij de Tour was en mooie wielertochten in het Groene Hart: dit weekend wordt er in Utrecht al een hoop georganiseerd rondom de Tourstart. Een greep uit de evenementen:

Zaterdag 13 juni

 1. Wijkfietsfeest
  Vanuit vijf verschillende wijken in Utrecht worden in de middag recreatieve fietstochten naar het Wilhelminapark georganiseerd. De tochten zijn leuk en veilig om te fietsen met kinderen, familie, alleen of met mensen uit de buurt. Bij de startlocatie worden fiets-goodiebags uitgedeeld en op sommige locaties ontvangen de deelnemers een kop koffie of thee. In het Wilhelminapark krijgen alle deelnemers eten en drinken en wordt de goodiebag verder aangevuld. Deelname is kosteloos.
  Lees hier meer over het programma en de tijden
 2. Sportfotograaf over de Tour
  Topfotograaf Klaas Jan van der Weij vertelt zaterdagavond in Theater Vleuterweide over fotograferen in de Tour de France.
  Lees hier meer informatie
 3. Kanaleneiland on Tour
  Tijdens Kanaleneiland on Tour kunnen kinderen van 13.00 tot 17.00 hun fiets laten wassen en pimpen. Er kan een bandenplakdiploma gehaald worden en meegedaan worden aan workshops zoals zoals eenwielerfietsen en taekwondo. Ook zijn er meerdere shows.
  Meer informatie lees je hier.
 4. Utrechts Wielerweekend
  De Stichting Ronde van de Maliebaan organiseert het Wielerweekend. Op zaterdagmiddag worden er in het Wilhelminapark wedstrijden voor scholieren, studenten, aangepast wielrennen en niet-licentiehouders georganiseerd. De dag is er vooral op gericht mensen kennis te laten maken met wielrennen in wedstrijdverband.
  Lees hier meer over het programma en de tijden

Zondag 14 juni

 1. Grand Départ stadswandeling
  Tijdens de wandeling van 1,5 uur maak je enerzijds kennis met een deel van de route die de wielrenners afleggen en anderzijds de bruisende Utrechtse binnenstad. Onderweg wisselen leuke Tourverhalen en -anekdotes elkaar af. 
  Lees hier meer over het programma en de tijden
 2. Toer de Dom
  De Grand Depart in Utrecht is een mooie aanleiding om zelf op de fiets te stappen. Als racefietser of 'gewone' fietser kun je kiezen uit fraaie routes door het Groene Hart van 38 en 130 km. We volgen een deel van het parcours wat de profwielrenners op 5 juli ook zullen volgen.
  Lees hier meer over het programma en de tijden
 3. Pop-up run Tour-route
  Runnersworld organiseert zondagochtend om 10.00 een pop-up run rondom de Tour. Hardlopers kunnen de 13,8 kilometer lange route van de Tourproloog in Utrecht lopen. Er wordt gestart op de kruising Kanaalweg - Truus van Lierlaan.
  Lees hier meer

Benieuwd wat er nog meer rondom de Tour in Utrecht te doen is? Bekijk de agenda op Utrecht2015.