Festival deBeschaving gaat dit jaar de bijdrage van festivalbezoekers aan het goede doel van Le Tour Utrecht verdubbelen. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. 
 

deBeschaving staat dit jaar als officieel side event in het teken van de Grand Départ. Het festivalthema Le Grand Day of Art geeft een creatieve knipoog naar de start van de Tour de France.

"Wij steunen deze doelen met onze gele festivaltickets, maar we vonden dat het nóg beter kon. Daarom hebben we besloten om de totale bijdrage van de gele tickets te verdubbelen, speciaal voor alle kids die niet bij deBeschaving kunnen zijn", aldus de organisatie.

Voor het eerst dit jaar introduceert deBeschaving een zogenaamde 'verdubbelaar'. Bij aankoop van een geel ticket betaal je 2,50 euro extra voor het goede doel. Omdat deBeschaving het goede doel extra onder de aandacht wil brengen verdubbelt de organisatie die bijdrage, zodat van elk verkochte geel ticket 5 euro naar het goede doel gaat.

Zieke kinderen

Dat goede doel is dit jaar (chronisch) zieke kinderen of kinderen met een beperking die niet in staat zijn om zelf op de fiets te stappen en het festival te bezoeken. Daarom steunt deBeschaving de bouw van het Kindersportcentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en het Jeugdsportfonds (JSF), beiden goede doelen van Le Tour Utrecht.

De gele tickets zijn alleen online te koop via de website van deBeschaving.