Verschillende fracties in de Utrechtse gemeenteraad zijn benieuwd wat er gaat gebeuren met het pand van de City bioscoop aan de Voorstraat in Utrecht.

Steven de Vries (GroenLinks), Aline Knip (D66), Ruben Post (PvdA) en Vincent Wijlhuizen (SP) hebben schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld over de toekomst van de City bioscoop aan de Voorstraat.

De bioscoop, zo constateren de partijen, vertoont nogal wat achterstallig onderhoud. "De toekomst van het pand is onzeker te noemen, doordat eigenaar/ exploitant Wolff en Kinepolis bij de Jaarbeurs gaat bouwen aan de zogenaamde Megaplex. Gelukkig heeft gewaardeerd filmmaker en bioscoopexploitant Jos Stelling recent kenbaar gemaakt plannen te hebben voor de herontwikkeling van de City bioscoop", stellen de fracties.

Toch is er nog veel onduidelijkheid over de haalbaarheid van de plannen van Jos Stelling, doordat de gemeente nog niet kenbaar heeft gemaakt wat het wil gaan doen met het gebouw.

De verschillende fracties willen daarom onder andere van het college weten of ze ook van mening is dat de herontwikkeling van de City bioscoop belangrijk is voor de Voorstraat én Utrecht als filmstad en of ze ook hebben opgemerkt dat het gebouw dringend onderhoud nodig heeft.

Rijksmonument

Het gebouw aan de Voorstraat 89 staat sinds 1936 het rijksmonument City bioscoop, gebouwd in de stijl van De Nieuwe Zakelijkheid. Op dit moment is de familie Wolff eigenaar van de City bioscoop, Kinepolis de exploitant van de Wolff bioscopen en Jos Stelling initiatiefnemer voor een herontwikkeling.

De partijen zijn daarom verder nieuwsgierig naar in welke mate de eigendomsverhoudingen van de City bioscoop een spoedige herontwikkeling mogelijk maakt en op wat voor termijn er concrete plannen voor de bioscoop kunnen worden verwacht.