De internationaal bekende kunstfotograaf Roland Fischer heeft meerdere Utrechtse gevels gefotografeerd in een serie van gebouwen in wereldsteden.

Het gaat om de faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht aan de Padualaan, een gebouw op bedrijventerrein Papendorp en Casa Confetti aan het Leuvenplein.

Het kunstproject is te bewonderen in het bekende Amerikaanse magazine Slate, waar de fotoserie wordt aangekondigd als een close-up-serie van 's werelds mooiste gebouwen.

Deze website staat in de top 200 best bezochte websites van Amerika en schrijft over politiek, ondernemen, technologie en kunst. Deze week publiceerde Slate een serie van de mooiste gebouwen aan de hand van Fischers foto’s. Het pand van de Hogeschool Utrecht wordt als voorbeeld aangehaald.

Boek

De fotograaf is in totaal 15 jaar bezig geweest om gevels te fotograferen. Hij begon in Shanghai, maar ging al gauw ook naar andere steden in de wereld. Vorige maand publiceerde hij een boek met daarin de mooiste exemplaren.

Fischer fotografeert de gevels op zo’n manier dat er een abstract kunstzinnig beeld overblijft. In de serie van Fischer staan foto’s van gebouwen in onder andere New York, Beijing, Shanghai, Atlanta, Parijs, Tokio, Melbourne en Utrecht.