De politie is op zoek naar getuigen die maandagmiddag 8 juni een ernstig verkeersongeluk hebben zien gebeuren op de Bernadottelaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Daarbij raakte een 71-jarige vrouw ernstig gewond.

Om 16.30 uur ontstond er een aanrijding waarbij de 71-jarige voetganger werd geraakt door een 34-jarige automobilist, die op dat moment achteruit reed.

De automobilist reed achteruit ter hoogte van de Bernadottelaan en Eisenhowerlaan. Hij kwam vanuit de van Starkenborghof en reed over de Bernadottelaan in de richting van de Beneluxlaan.

De voetganger raakte bij de aanrijding ernstig gewond en was buiten kennis. Al snel waren artsen van de huisartsenpost en ambulancepersoneel ter plaatse, zij hebben de vrouw gestabiliseerd. Daarna werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Looproute

De politie roept nu getuigen van het ongeval op om zich te melden. Ondanks het politie-onderzoek is namelijk nog niet helemaal duidelijk geworden wat de looproute van de 71-jarige vrouw was. De politie hoopt getuigen te spreken die de vrouw kort voor het onderzoek hebben zien lopen.