Een vrouw is maandag gewond geraakt toen een kauw haar aanviel bij het Utrechtse station Overvecht. Op verschillende plaatsen in de stad zijn agressieve kauwen gemeld.

Tijdens het vastzetten van haar fiets werd de vrouw drie keer door een kauw op haar achterhoofd gepikt.

In het Geuzenplantsoen langs de Vecht liep een hardloper vorige week schaafwonden op terwijl hij vluchtte voor een kauwenpaar. "Ik was net langs een jong vogeltje gerend dat probeerde op te vliegen, maar het nog niet kon. En toen kreeg ik ineens twee ouders in duikvlucht achter me aan." 

De man dook naar de grond om de vogelouders te ontwijken. Toen hij weer verder rende, bleven de kauwen hem nog meters achtervolgen.

Ook in het Krommerijnpark, tussen de Koningsweg en de Rubenslaan, zijn agressieve kauwen gezien. Een scheerde langs een peuter van twee dat met zijn fietsje op het gras speelde.

"Het kwam door een jonge kauw die zo’n vier meter verderop hupste", concludeerde zijn moeder. "Toen ik daarheen liep om te kijken, kwamen de volwassen vogels namelijk weer dichterbij en vlogen ze ook rakelings langs mij."

Uithof

Maandag werd bekend dat op de Uithof ook een vrouw gewond is geraakt tijdens een aanval van een kauw.

De agressieve periode van de kraaiachtigen schijnt niet lang te duren. Dit is de tijd dat de pasgeboren kauwtjes hun nest verlaten. Zodra de jongen goed kunnen vliegen, laten de ouders voorbijgangers met rust.