Van vrijdag 5 tot en met maandag 8 juni wordt het verkeersplein gedeeltelijk afgesloten voor auto’s en bussen. De afsluiting is nodig om het asfalt op het Paardenveld te kunnen vervangen.

 

Verkeersplein Paardenveld heeft na de werkzaamheden zijn definitieve inrichting gekregen, laat gemeentesite CU2030 donderdag weten.

Maandag 7 juni gaat de Paardenveldbrug in Utrecht open voor voetgangers en fietsers. Daarmee komt de ruimte vrij om de singel te gaan graven.

Om alles op tijd af te krijgen wordt er tijdens dit weekend 24 uur per dag gewerkt. Na het weekend hebben twee nieuwe kruisingen de plaats van de oude rotonde ingenomen. Toch moet er ook daarna nog veel gebeuren voordat het verkeersplein volledig klaar is.

Nieuwe situatie

Als het eenmaal zo ver is steken voetgangers, fietsers en het expeditieverkeer via de Paardenveldbrug straks de nieuwe singel over tussen Wijk C en de Daalsesingel.

Door de nieuwe situatie zal er voortaan ook minder verkeer mogelijk zijn over de Weerdsingel Westzijde. Maandag begint namelijk ook het zogenaamde knijpen van het verkeer. De gemeente doet dit omdat ze daarmee verwacht de lucht in de stad gezonder te maken door minder autoverkeer toe te laten.

Vanaf de kruising Paardenveld en Oudenoord-Monicabrug-Weerdsingel zal niet meer verkeer worden doorgelaten dan er verderop door kan.