Zo’n 4500 Chinese toeristen zullen dit weekend naar Utrecht komen.

Niet eerder bezocht zo’n grote groep Chinese toeristen ons land voor een bedrijfs- of groepsreis, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). De toeristen zijn collega's van elkaar en werken bij een gezondheids- en lifestyleproductenbedrijf.

In Utrecht zal er gewinkeld en gegeten worden, maar de Chinezen gaan ook naar andere toeristische trekpleisters als de Veluwe en Delft. De grote groep zal zich wel opsplitsen, maar komt in Utrecht weer samen voor een galadiner in de Jaarbeurs. Ook zal er in Utrecht een groepsfoto worden gemaakt.

Goede verhoudingen

Minister Henk Kamp van Economische Zaken ontving vandaag de delegatieleiders van de groepsreis in het Mauritshuis in Den Haag, om op die wijze de goede verhoudingen tussen de Chinese toerismesector en Nederland te benadrukken. Kamp: "De 4500 toeristen vertellen bij terugkomst positieve verhalen over Nederland en delen foto’s en souvenirs met hun vrienden en familie. Ook daardoor komt Nederland steeds beter op de kaart te staan als aantrekkelijke bestemming voor de Chinese toerist of zakenreiziger." 

Volgens het NBCT levert de komst van de groep zo’n zeven à acht miljoen euro op.