De rechter heeft een groep bewoners op alle punten ongelijk gegeven in een zaak die zij hadden aangespannen tegen de gemeente. Volgens de bewoners toont de uitspraak de onmacht aan van de gemeente om belangen van burgers goed af te wegen tegen die van projectontwikkelaars.

De kern van het conflict is dat de gemeente vergunningen voor extra verdiepingen op bestaande panden heeft goedgekeurd en dat de bewoners zich niet gehoord voelen.

Het betreft negen panden aan de Vossegatselaan, Jan van Scorelstraat en de Pieter Breughelstraat. Het zijn aanvragen van één vastgoed exploitant. Voor deze panden staat de gemeente toe dat er een vierde bouwlaag komt.

De groep bewoners geeft aan zich te willen verweren tegen de bouwwoede in de buurt. 'We hopen te winnen en dat de vergunningen vernietigd worden", zei bewoner Jeroen Windt voordat de rechtszaak zou dienen.

De bewoners hebben tot hun teleurstelling de rechtszaak op alle punten verloren. De rechter oordeelde dat de gemeenten juridisch geen fouten heeft gemaakt door elke vergunningsaanvraag als individuele aanvraag te behandelen.