Twee leerlingen van het St. Bonifatiuscollege in Utrecht willen het landhuis in Park Oog in Al omtoveren tot biologisch theehuis De Dolle Jonker.

De twee jonge ondernemers, Charlotte Krist en Esmee Kooke, noemen het een "uit de hand gelopen schoolproject".

Hun exacte leeftijd verklappen de scholieren van het St. Bonifatiuscollege niet. “Dan worden mensen sceptisch. Laten we het erop houden dat we jong zijn”, vertelt Krist.

De meiden zien hun toekomst in het ondernemen en willen met dit project kijken hoever ze het kunnen schoppen. Met behulp van websites als ikgastarten.nl hebben ze kennis vergaard over het starten van een bedrijf.

Investeerders

Het idee voor het theehuis is voortgevloeid uit een schoolproject. Inmiddels is het concept voor De Dolle Jonker volledig uitgewerkt, zijn er particuliere en zakelijke investeerders en voeren de tieners gesprekken met andere organisaties die zich in het pand willen vestigen om samen te kijken hoe de beste invulling kan worden gegeven. “We hebben al smeekbedes van mensen gekregen die bij ons willen werken”, lacht Krist.

Ontmoetingsplek

Het theehuis De Dolle Jonker is vernoemd naar Everard Meyster en moet een ontmoetingsplek worden voor jong en oud. Het wordt een biologisch theehuis met een breed assortiment aan gerechten met de nadruk op de pannenkoek.

“Het doel van het restaurant is maatschappelijke integratie en het moet een schakel worden tussen de verschillende wijken”, vertelt Krist. “Het wordt laagdrempelig en daarmee toegankelijk voor iedereen”, vult Kooke aan.

Zo willen de ondernemers spelletjesavonden voor ouderen organiseren en worden er vanuit De Dolle Jonker speurtochten en kinderfeestjes opgezet.

Uitwerking

Het jonge ondernemersduo heeft alles zelf gedaan: het bouwen van de website tot het uitwerken van het concept en het vinden van investeerders tot aan het ontwerp van het interieur.

Mocht De Dolle Jonker niet doorgaan dan kijkt het duo terug op een zeer leerzame periode. “We hebben veel ambitie en energie en willen in ieder geval ooit samen iets opzetten”, aldus Krist.