Na het succesvolle festival City2Cities komt er weer een festival in het oude Postkantoor op de Neude. Van 28 juni tot 4 juli vindt het wielerfestival Kermis Velodroom er plaats.

In de week voorafgaand aan de Grand Départ van de Tour de France draait dit festival volledig om de fiets en de wielerkoers. Zo zendt NPO Radio 1 live uit vanaf deze locatie en kan op donderdag 2 juli Bureau Sport met Frank Evenblij en Erik Dijkstra bijgewoond worden.

Op de overige dagen wordt de dagelijkse Bureau Sport uitzending vertoond op een grote scherm. Ook is er een ‘Barber-shop’, de ’Wielermasseur’ en is Hubert van Hoydonck aanwezig. Hij weet alles van de techniek van de wielrenfiets.

Fietsritten

Gedurende de week zijn er ook fietsritten met (oud prof-) renners, schrijvers en prominente wielrensters, waarbij start en finish plaatsvinden aan de Neude. In de avond is er een gevarieerd programma met een talkshow, live muziek en literatuur.

Initiatiefnemer JW Roy: “Kermis Velodroom brengt de wereld van sport, cultuur en entertainment bij elkaar. De fiets is het bindende element. Met een goede dosis rock-’n-roll bieden we wielerfans een interessant programma.”