Een auto is in de nacht van maandag op dinsdag over de kop gevlogen op het Prins Bernardplein in Utrecht. Daarbij vielen drie gewonden.

Dat meldt de politie dinsdag. 

De automobilist verloor even voor 0.25 uur de macht over het stuur bij de rotonde tussen de Prins Bernarhardlaan en de Burgemeester Norbruislaan in de Utrechtse wijk Zuilen. Via de rotonde vloog de auto de lucht in en kwam op zijn kop tot stilstand tegen een boom.

Een persoon lag bij aankomst van de agenten naast de auto en twee anderen zaten vast in het voertuig. De drie gewonden zijn allemaal 25 jaar oud en komen uit Leiden, Nieuwegein en Utrecht.

Het voertuig zou van Vitesse-speler Zakaria Labyad zijn, melden verschillende media. De politie kan dat echter niet bevestigen, laat een woordvoerder aan NU.nl weten. Labyad zelf niet in de auto hebben gezeten. De wagen zou bestuurd zijn door zijn broer.

Motorblok

Op de straat lagen meerdere kapotte auto-onderdelen, waaronder het motorblok van de auto. De verkeersongevallenanalyse doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.