De organisatie van straatmuziekfestival Klein New Orleans ziet graag een vervolg komen op het evenement in de Breedstraatbuurt in Utrecht. "Misschien wordt het wel Klein Detroit. Of Groot Louisiana. Alles kan."

Afgelopen zondag vond de eerste editie van straatmuziekfestival Klein New Orleans plaats. Het was non-stop druk in de Breedstraatbuurt met ruim 5.000 bezoekers. 

"We krijgen van zoveel mensen enthousiaste reacties, dat we wel gek moeten zijn als we Klein New Orleans geen vervolg geven", vertelt Joost van der Wiel, organisator van het festival.

"Op een gegeven moment leken bands opgeslokt te worden door het publiek. Mensen stonden te dansen pal naast een drummer. Of er stond ineens een uitzinnige zanger recht voor je neus."

Straathoek

Een festival waar je muzikanten moet tegenkomen die je zo op een straathoek in New Orleans zou tegen kunnen komen. Dat was het uitgangspunt van het nieuwe gratis festival. Er was een grote opkomst. De maximale capaciteit van circa 2.500 man was dan ook vrijwel direct bij de opening om 15.00 uur, bereikt.

Op de eerste editie traden onder andere Robbing Banks, Flip Noorman, de Koppersnellers, Broken Brass Ensemble, Erik Ankoné and the Gone Wrong Kings, Neutral Ground Brass Band, Pierre & Les Optimistes en de Bucket Boys op.