De Utrechtse fractie van GroenLinks doet een oproep aan de gemeente om kleurrijke dansende verkeerslichten te plaatsen. Naast het regenboordzebrapad ziet de politieke partij ook graag wat creatievere verkeerslichten.

Sinds 2013 ligt er op initiatief van GroenLinks een zebrapad in alle kleuren van de regenboog bij de oversteek van de Bijenkorf naar het Vredenburgplein.

Dit zebrapad moet laten zien dat Utrecht een stad is van de mensenrechten en een lange traditie zou hebben met LHBT-activiteiten.

"Zo is er elk jaar het Midzomergracht festival, waren we in 2013 nog Roze Stad inclusief Roze Zaterdag en is Utrecht de eerste Europese stad met een permanent regenboogzebrapad. Een teken dat we als stad trots zijn op de diversiteit in onze stad waar iedereen welkom is ongeacht je afkomst, je seksuele geaardheid of je religie", laat de partij weten.

Dansen

GroenLinks wil ook benadrukken dat Utrecht een fietsstad is en pleit daarom voor dansende stoplichten. Dit zijn interactieve verkeerslichten die op doelgroepen af te stemmen zijn.

Als voorbeeld noemt de fractie onder andere afbeeldingen van paren van hetzelfde geslacht. "Het veraangenaamt het wachten voor een stoplicht en laat op een speelse en tegelijk duidelijke wijze zien dat Utrecht pal staat voor diversiteit."

GroenLinks roept daarom het college op om te onderzoeken wat de verkeerslichten kosten en of ze voor het Midzomergracht Festival op 19 juni geplaatst kunnen worden.