De gemeente heeft een drank- en horecavergunning afgegeven voor een restaurant in De Vrije Wolf, de nieuwe bestemming van de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht.  

Met het afgeven van de vergunning is de eerste horde genomen om de voormalige gevangenis om te toveren in een complex met werkplekken, cultuur en evenementen. Voor het eerst in bijna 160 jaar is het dan voor Utrechters mogelijk om de oude gevangenis te betreden.  

Naast het restaurant wil ook The Village Coffee een locatie openen in het gebouw. De vergunning geeft ook twee terras mogelijkheden, waarvan een op de oude luchtplaats en een bij de voormalige kantine van de gevangenis.

Het is de bedoeling dat De Vrije Wolf elke dag open gaat van 9.00 uur tot 22.00 uur. 

Bezwaar

Buurtbewoners hadden bezwaar gemaakt tegen de komst van horeca in De Vrije Wolf, omdat ze verwachten dat er overlast gaat ontstaan in de nachtelijke uren. 

De gemeente laat echter weten dat er voorwaarden zijn opgenomen in de vergunning waarin de ondernemer opgedragen wordt om te zorgen voor rust in de nachturen. De vergunningsaanvraag van The Village Coffee loopt op dit moment nog. 

Achtergrond: De sluiting van gevangenis Wolvenplein: een historische portret