FC Utrecht heeft een tractor overgenomen van Real Madrid om zo het veldonderhoud en de prestaties bij FC Utrecht te verbeteren.

De Utrechtse voetbalclub was niet blij met de kwaliteit van de velden, waardoor ze het onderhoud in eigen beheer hebben genomen. Eerder onderhield Gemeente Utrecht de velden.

Met de privatisering van het veldonderhoud hoopt FC Utrecht tot optimale prestaties te komen. “Het was onze uitdrukkelijke wens om een goed, eigen machinepark te kunnen putten, om zodoende op ieder gewenst moment de velden op de beste manier te kunnen behandelen", zo zegt coördinator operations Jorn ter Braak. 

De tractor van Real Madrid moet een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de grasvelden, waar de trainer van FC Utrecht ontevreden over was. 

Blessures

De vele blessures zijn een probleem bij de Utrechste club. Hij vond daarom dat er gekeken moest worden naar de mogelijkheden om het complex te verbeteren. “De velden zijn hier op ons trainingscomplex Zoudenbalch gewoon niet goed genoeg.”

Met het in eigen beheer nemen van het veldonderhoud is de kwaliteit van de grasmat in het station al verbeterd, volgens Ter Braak. “Het is nu de kunst om dit ook te realiseren op Sportcomplex Zoudenbalch, waar de nodige uitdagingen liggen", aldus Ter Braak.  

Samen met de Gemeente Utrecht wordt ook daar naar oplossingen gezocht voor de middellange en lange termijn.