Ondanks de 74 bezwaarmakers heeft de gemeente Utrecht een bouwvergunning verleend aan Maatschap Le Compte voor het splitsen van het pand aan de Hardebollenstraat 4.

De aanvraag betreft het bouwkundig splitsen van de bedrijfsruimte op de begane rond en het appartement op de verdieping. Wat de plannen precies zijn, weet het bedrijf nog niet:

"Wij willen een waardevermeerdering van het vastgoed en dat doe je door te splitsen."

Omwonenden echter zijn bang dat de raamprostitutie terugkeert in de Hardebollenstraat. Volgens hen worden de ruimte door de splitsing zo klein dat ze alleen maar als peeskamer kunnen worden gebruikt.

Miljoenenomzet

"De eigenaar heeft maar een doel en dat is miljoenenomzet", laat de stichting Leefbare Breedstraatbuurt weten. "Wij hopen dat de eigenaar zich er bewust van is dat raamprostitutie hier niet welkom is."

De gemeente kan alleen een aanvraag weigeren indien het plan niet voldoet aan de daarin gestelde eisen. De aanvraag van Maatschap Le Compte voldoet aan de eisen.

Leefklimaat

De gemeente zegt dat de splitsing niet per se prostitutie tot gevolg heeft. Het woon- en leefklimaat van de omgeving moet ook worden getoetst bij een aanvraag om exploitatievergunning van een seksinrichting.

Tot medio 2013 kende de buurt raamprostitutie. "De overlast-aantrekkende ‘magneet’ van de raamprostitutie is weg en die mag niet meer terugkeren", laat Stichting Leefbare Breedstraatbuurt weten. 

Meer over de Hardebollenstraat op DUIC.nl