Ondanks het slechte weer van vandaag is De Daktuin op De Uithof maandagmiddag weer geopend. Zes weken lang kan iedereen er eten, drinken en genieten van muziek. 

De Daktuin brengt een gevarieerd programma. De vaste ingrediënten: op maandag van 15.00 tot 18.00 uur spelletjes doen, dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur zijn er sprekers over duurzaamheid, innovatie en sociaal ondernemerschap, op woensdag is er de mogelijkheid tot gezamenlijk powernappen, donderdag een workshop koken (16.00-18.00 uur), vrijdag borrelen met live muziek (15.00-21.00 uur) en zaterdag bijzondere gerechten proeven (15.00-21.00 uur).

Een groene loper voor de deur markeert de ingang van de parkeergarage boven de Universiteitsbibliotheek. Op de zesde verdieping is het dak omgetoverd tot een groene oase. Het terrascafé De Daktuin huist hier tot en met 25 juni.

Voor de bezoekers staan er bankstellen en de tafels zijn gemaakt van deuren, met boomstammen als poten. Her en der groeit jonge aanplant.

In de hoek staat een kleine caravan, langs de reling een piano. Van stevige golfplaten en sloophout is een caféruimte getimmerd. Op de tap bieren van de Utrechtse brouwerij De Leckere.