Op het Utrecht Science Park (De Uithof) is maandag de bouw van een nieuwe ontmoetingsplek voor 2.600 studenten van start gegaan. Het meest in het oog springende van de herinrichting is een grote fontein.

Met de bouw van de studentenflat Johanna wonen vanaf deze zomer bijna 2.600 studenten in Utrecht Science Park. De SSH wil met de fontein een bijdrage leveren aan een levendige campus.

Vandaag start de bouw van de fontein in Utrecht Science Park. De fontein komt naast Casa Confetti en het bestuursgebouw van de universiteit.

Het moet voor bewoners en bezoekers van Utrecht Science Park een heerlijke plek worden om te zitten, waar ze in het zonnetje kunnen genieten van het waterspektakel. De fontein zal 's avonds mooi verlicht worden.

De fontein staat straks naast Casa Confetti, in de lijn van de tankgracht van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze was destijds gegraven zodat tanks en pantserwagen niet konden oversteken. De tankgracht liep langs De Bisschopsteeg naar de plek waar nu het nieuwe studentencomplex Johanna staat.