Het is Kampong zaterdag niet gelukt om Oranje Zwart van de landstitel af te houden. Kampong moest na de nederlaag van donderdag winnen om een derde beslissingsduel af te dwingen.

Een golden goal van Dabanche gooide de droom van een Utrechtse titel aan diggelen. Kampong moest winnen, maar kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand.

Mink van der Weerden scoorde uit een strafcorner de 0-1. Kampong ging op jacht naar de gelijkmaker. OZ hing achterover. Het Eindhovense beton bleek lang bestand tegen de aanvallen van Kampong.

De laatste tien minuten van de tweede helft startte Kampongs een alles-of-niets offensief. De sfeer op het veld werd grimmiger. De scheidsrechters hadden hun groene en gele kaarten nodig om de wedstrijd in toom te houden. Met twee minuten op de klok, en met 9 tegen 9, liet Constantijn Jonker de Utrechtse droom herleven.

Strafcorner

De topscorer maakte gelijk uit een voorzet van Sander de Wijn. In die laatste 120 seconden kreeg Kampong nog een strafcorner. Doordat die er net niet in ging draaide het uit op verlenging. Twee keer 7,5 minuut met golden goal stond na de gelijk eindstand op het programma.

Jonker was met zijn backhand dichtbij de golden goal. Maar uit een rebound was het OZ dat scoorde en de landstitel prolongeerde. De druiven waren zuur voor de Kampongers: voor het tweede jaar op rij werd de ploeg eerste in de competitie en lukte het in de play-offs niet om de titel te pakken.