Bioscoopexploitant CineMec kan gewoon doorgaan met het bouwen van een nieuwe bioscoop in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn.

Het beroep dat concurrent Wolff Bioscopen had aangetekend tegen de vergunning werd vrijdag door de rechter ongegrond verklaard.

De vergunning die de gemeente Utrecht aan CineMec heeft afgegeven voor de bouw van een bioscoop in Leidsche Rijn was volgens Wolff onrechtmatig. 

Wolff had meerdere bezwaren ingediend, het bedrijf was onder andere van mening dat CineMec gesponsord is met staatssteun, dat de bioscoop niet past binnen de aldaar geldende regelgeving en dat de aanbesteding niet rechtmatig plaatsgevonden zou hebben. 

De rechter ging echter niet mee met de eisen en verklaarde het beroep ongegrond. Wolff kan nog in hoger beroep gaan bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De bioscoop van CineMec in Leidsche Rijn moet in het najaar opengaan. De Sterrenkijker, zoals de bioscoop gaat heten, krijgt 7 zalen en zo’n 1900 stoelen. 

De grootste zaal heeft ruim 660 stoelen. Op het dak komt een groot dakterras. CineMec Utrecht komt te liggen aan het Berlijnplein, het nieuwe Leidsche Rijn Centrum en aan de kap van de tunnel op de A2.

Andere bioscopen

In Utrecht staat er een hoop te gebeuren in bioscoopland. Op de Jaarbeurs moet een megabioscoop komen van Wolff Bioscopen en CineMec krijgt een grote vestiging in Leidsche Rijn. Ook zijn er plannen om een bioscoop, De Kade, in Wijk C te bouwen en wil Jos Stelling bioscoop City herontwikkelen.