Bij een schietincident op de Van Bijnkershoeklaan in Utrecht is er donderdag één gewonde gevallen. Deze man is later op de avond gearresteerd in het ziekenhuis.

Dat meldt de politie vrijdag.

Aan het eind van de middag brak er een vechtpartij uit tussen meerdere personen, waarbij ook is geschoten. Na de schietpartij vluchtten verschillenden mensen in meerdere auto’s van de plek. Toen de agenten aankwamen troffen ze alleen een lege auto en meerdere kogelhulzen aan.

Direct startte de recherche een onderzoek en verrichtte een sporenonderzoek. Op de Van Rooseveltlaan bleek een auto te staan die mogelijk bij het incident betrokken was en ook hier werd onderzoek gedaan. Burgernet deed een oproep om uit te kijken naar een zwarte auto die mogelijk bij het incident betrokken was.

Schotwond

Gisteravond kreeg de politie een melding uit het ziekenhuis dat een man met een schotwond zich daar gemeld had. Deze 22-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vechtpartij. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en zit vast.