Het geplande potje verstoppertje in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne dat dit weekend zou plaatsvinden, is verplaatst naar het Domplein. Het eerste plan leek winkelcentrumeigenaar Corio "toch niet zo'n goed idee."

"Corio kijkt vooral naar de nadelen, en dat snap ik ook wel", vertelt initiatiefnemer Stanley Livingstone. "Op het Domplein en in de omgeving daarvan is het rustiger. Er is geen verkeer, zijn nauwelijks winkels en dus zitten we niemand in de weg."

Corio zou meerdere bezwaren hebben gehad: "Met enkele van deze bezwaren ben ik het ook wel eens, ik snap dat winkels het niet zien zitten dat hele zwermen halve zolen tussen de kledingrekken en onder de sokkenmand gaan zitten. Ook het harde rennen door de hal van Hoog Catharijne is niet echt praktisch. Op het Domplein heb je deze problemen niet, dus ga ik ervan uit dat er geen hinderlijke of gevaarlijke situaties zullen ontstaan."

Om het verstoppertje enigszins in goede banen te leiden, moet iedereen die meedoet een theedoek op z’n hoofd doen. Dat zorgt volgens Livingstone voor herkenbaarheid. Ondertussen hebben zich bijna drieduizend mensen aangemeld. "Ik verwacht echter niet dat het er zoveel gaan worden. Het weer wordt niet fantastisch dus ik denk dat er wel wat mensen zullen afhaken."