Tijdens de Tour de France in Utrecht is het Diakonessenhuis slecht bereikbaar. Op 3, 4 en 5 juli zijn meerdere wegen in de stad afgesloten, wat ervoor kan zorgen dat het langer duurt om bij het stadsziekenhuis te komen.

Het ziekenhuis blijft voor nood- en hulpdiensten wel bereikbaar. Sommige behandelingen zijn uitgesteld tot na de Tour. Indien noodzakelijk worden patiënten doorverwezen naar andere ziekenhuizen in de regio.

Omdat de route van de wielrenners rond en door de stad gaat komt het ziekenhuis in een afgesloten zone te liggen. Het Diakonessenhuis raadt aan goed te controleren welke wegen bereikbaar zijn, om reishinder te voorkomen.

Parkeren

Voor bezoekers die op zaterdag 4 juli en zondag 5 juli met de auto naar het Diakonessenziekenhuis willen, moeten de borden ‘[P] WKZ | UMC | Diakonessenhuis’ volgen. Die leiden bezoekers naar een parkeerterrein op de Uithof naast het UMCU en de Faculteit Diergeneeskunde. Deze parkeerplaats is open van 12.00 uur tot 21.00 uur.

Bezoekers kunnen vanaf die parkeerplaats met een speciale busverbinding direct naar het Diakonessenziekenhuis. Een parkeerkaart is te kopen op het parkeerterrein zelf. De bus is te gebruiken met ov-chipkaart, ook is er een los buskaartje te koop. Het losse buskaartje is geldig op de gehele zaterdag 4 juli en zondag 5 juli van 12.00 tot 21.00 uur.

Noodroutes

Binnen het parcours is ook spoedeisende zorg gegarandeerd en zijn de ziekenhuizen bereikbaar. Met de ziekenhuizen en ambulancediensten zijn afspraken gemaakt over het openhouden van nood- en calamiteitenroutes.