Het Utrechtse Hotel Karel V is vijf plekken gedaald op de lijst van de honderd grootste horecaketens in Nederland. 

De lijst is samengesteld door Misset Horeca. Hotel Karel V is de Utrechtse inbreng van de lijst op plek 87 met een omzet van 9,1 miljoen.

De lijst wordt gedomineerd door ketens als McDonalds en Van der Valk. Toch heeft Karel V, dat twee jaar geleden zijn Michelin-ster verloor, een plekje in de lijst weten te behouden.

Directeur Toon Naber kijkt bij Misset Horeca met voorzichtig optimisme naar de nabije toekomst, mede door de Tour de France.

"Vanaf de 2e helft 2013 zien we licht herstel, we hebben nu goede hoop voor 2015. Ook cijfers van het CPB wijzen daarop. We verwachten vooral veel van de start van de Tour de France in Utrecht. Dat heeft een aanzuigende werking op zakelijke meetings."

Dit jaar wordt ook de renovatie van kamers in de Napoleonvleugel verder opgepakt: verdiepingen één, twee en drie zijn afgelopen jaar gerenoveerd, nu is de vierde verdieping aan de beurt. Daarnaast krijgt restaurant Karel V nieuw meubilair en een nieuw terras, en wordt geld gestoken in de techniek en automatisering in het hotel.