Op 13 juni speelt De Jeugd van Tegenwoordig een 'Greatest Hits-show' tijdens het 1-jarig bestaan van TivoliVredenburg en maakt daarmee de line-up van het festival compleet.
 

Ook maakt de organisatie bekend dat er een speciaal gratis toegankelijk buitenpodium komt.

Eerder werd al bekend dat Triggerfinger, Radio Filharmonisch Orkest, Mister & Missisippi, 'Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy' en Handsome Poets op het verjaardagsfeestje van TivoliVredenburg spelen. Ook zijn er twee podia toegevoegd aan het festival: een Open Stage en een buitenpodium.

De Jeugd van Tegenwoordig brak in 2005 door met de hit Watskeburt!?. Naast De Jeugd van Tegenwoordig zijn ook The Mysterons, bFake & DJ DNA, de Contrabassen van het RFO, Reijseger Fraanje Sylla toegevoegd aan het programma.

The Three Imaginary Boys brengen tijdens het festival een speciale 'TivoliVredenburg Festival Popbingo'.

Utrechts talent

In de centrale hal wordt een ruimte geserveerd voor een permanente Open Stage waar aanstormend Utrechts talent een podium aangeboden krijgt. Daar zijn op 13 juni onder andere RiverDistrict, Pandae, Seven To Eleven, Victoire X Festus, Domstad Junior Orkest en Biscuits te zien.

Speciaal voor het festival zal er voor het eerst een buitenpodium worden opgebouwd naast TivoliVredenburg. Het programma van dit podium is mede samengesteld door Kytopia en is de hele dag gratis toegankelijk voor publiek.

Het festival is ter ere van het 1-jarig bestaan van Tivolivredenburg en zal plaatsvinden op 13 juni. Alle zalen van TivoliVredenburg zijn open gedurende het festival en op de pleinen is er plek om iets te eten. Het programma is samengesteld door alle programmeurs van TivoliVredenburg, zodat alle genres aan bod komen.

Zwerven

Volgens popprogrammeur Sytse Wils laat het festival op één dag zien en horen wat er allemaal mogelijk is in TivoliVredenburg.

"Dit gebouw hebben we van de stad gekregen. Vijf podia voor alle denkbare muziekstijlen. Wat is er dan leuker om één keer per jaar alles tegelijk open te zetten en alle onzichtbare muren en schotten tussen alle smaken, genres en zalen weg te halen? Je kunt door het hele gebouw zwerven en zo’n beetje je eigen programma samenstellen."