De 655 kamers en woningen van het nieuwe studentencomplex van de studentenhuisvester SSH op de Uithof gaan in de verhuur.

De bouw van het pand 'Johanna' is bijna klaar en in augustus kunnen de eerste studenten verhuizen. De afgelopen maanden werd de gevel bekleed met blauw-witte tegels van Koninklijke Tichelaar in Makkum.

"Het resultaat is spectaculair: het gebouw is één geworden met de wolken!", aldus SSH. Johanna is gevestigd aan de Bisschopsteeg in Utrecht en telt 19 verdiepingen. Vanaf augustus kunnen hier 655 studenten wonen.

Studio's

In het gebouw heeft de SSH 381 kamers en 274 studio’s gerealiseerd. De kamers zijn gemiddeld 16 m2. De bewoners delen een woonkeuken, badkamer en toilet met zijn vieren, vijven of zessen. 148 van deze kamers zijn gemeubileerd en gereserveerd voor internationale studenten.

De studio’s zijn gemiddeld 24 m2. Deze bewoners hoeven geen voorzieningen te delen: deze hebben ze helemaal voor zichzelf.

Het pand heeft verder op de 6e en 11e verdieping een groot terras, er zijn studieplekken, een wasserette, er komt waarschijnlijk een koffiebar en de bewoners kunnen gebruik maken van deelauto’s.