Bewoners van Wijk C Zij zien de geplande bioscoop aan het Paardenveld liever niet komen. In plaats van de bioscoop zouden er nieuwe appartementen gerealiseerd moeten worden. 

Het huidige plan omvat een bioscoop met 7 zalen, met plaats voor 885 stoelen. Daarnaast moet er aan het Paardenveld ruimte komen voor een deel van de HKU en voor bedrijfsruimten.

Momenteel ligt het plan met de naam ‘De Kade’ bij de gemeente. De buurt kon het plan echter pas achteraf op wenselijkheid beoordelen. Veel omwonenden worden niet blij van de beoogde koppeling van het park met een bioscoopcomplex en verwachten overlast waarvoor in hun ogen geen oplossingen kunnen worden gevonden. 

Ze kwamen daarom met een alternatief. "Utrecht heeft een actuele behoefte aan woningen voor kleine huishoudens, net afgestudeerden, andere starters of senioren", zo laat de buurtorganisatie weten. "Bovendien verkopen woningcorporaties een deel van hun bezittingen in de binnenstad en zijn zij op zoek naar nieuwe bouwlocaties", zo onderbouwen ze de plannen. Het idee van de buurt om woningen aan het Paardenveld te realiseren, wordt volgens Wijk C dan ook een gegarandeerd succes. 

Lees achtergronden bij DUIC: Filmdistributeur Pim Hermeling presenteert plan voor arthouse-bioscoop in Utrecht: ”Het moet in september 2016 klaar zijn”