De gemeente Utrecht heeft het concept-bestemmingsplan voor de nieuwe prostitutiezone, Het Nieuwe Zandpad, ter inzage gelegd op het Stadskantoor. Belanghebbenden kunnen tot en met 21 mei hun mening over de plannen geven.

Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Het college van burgemeesters en wethouders verleent de bouwvergunning.

De gemeente werkt aan een nieuwe locatie voor de Utrechtse raamprostitutiezone aan het Zandpad. De gemeenteraad heeft de plek aan de oever van de Vecht aangewezen, schuin tegenover de voormalige prostitutieboten aan het Zandpad.

'Compact en overzichtelijk'

Op de nieuwe locatie moet ruimte worden gemaakt voor 162 raamprostitutiebedrijven. Naast de 162 werkplekken maakt het bestemmingsplan kantoorruimten voor bedrijven, een hulpverleningspost, parkeerplaatsen en een wandelpad mogelijk.

Het Nieuwe Zandpad moet een compacte en overzichtelijke prostitutiezone worden met een toegangsweg voor voetgangers. Op deze manier is volgens de gemeente een goede controle en handhaving mogelijk.