Kleiner dan drie organiseert zaterdagmiddag voor de tweede keer de World Pillow Fight Day in Utrecht: "Ik zag zelfs voorbijkomen dat mensen hun vlucht wilden omboeken!"

Vorig jaar heeft het evenementenbureau Kleiner dan drie van Lisa Duarte en Marnix Koppen ook een World Pillow Fight Day in Utrecht georganiseerd.

"We vroegen mensen een gek pakje aan te trekken en toen het event bijna begon, zag je de deelnemers een beetje verdwaald rondkijken", aldus Duarte. Koppen vult lachend aan: "Niemand wist wat ze konden verwachten en sommige mensen zaten met een kussen op de schoot op het terras."

Daar waar er vorig jaar ongeveer honderd enthousiaste deelnemers waren, verwachten Duarte en Koppen van de 13.000 aanmeldingen op de facebookpagina World Pillow Fight Day @Utrecht er ongeveer vijfduizend.

"Als je in Utrecht bent, kan je niet meer om dit event heen", aldus Duarte. Zelfs vanuit heel het land komen de deelnemers op dit gigantische kussengevecht af.

Goede zin

Om klokslag drie uur zal het kussengevecht op het Domplein van start gaan. "Om half vier zullen we stoppen en ruimen we de boel op. Dan begint de Zaterdagmiddagmuziek in de Domkerk in het teken van Stille Zaterdag", aldus Koppen.

De deelnemers hoeven alleen goede zin en een kussen mee te nemen: "We hadden de deelnemers in eerste instantie gevraagd kussens met veren mee te nemen, want die vliegen zo lekker in de lucht", aldus Duarte.

Veren

"Sommige deelnemers zijn tegen het gebruik van kussens met echte veren, omdat dat verspilling is. Dat begrijpen wij en we hebben het verzoek dan ook aangepast", legt Koppen uit.

Kleiner dan drie organiseert dit event, omdat ze het leuk vinden en om een statement te maken: "We willen ervoor zorgen dat we in vrije ruimtes mogen spelen. Als het dit jaar niet lukt, proberen we het volgend jaar weer", aldus een vastberaden Koppen.