De ChristenUnie zal vanavond tijdens de raadsvergadering vragen stellen over de mogelijkheden om het evenement The Passion naar Utrecht te halen. 

Het televisiespektakel zal vanavond worden uitgezonden en vindt dit jaar plaats in Enschede.

The Passion is een evenement van de EO en de RKK over de kruisiging van Jezus. Het lijdensverhaal wordt nagespeeld door bekende Nederlanders met bekende muziek. Ieder jaar kijken miljoenen mensen op televisie naar dit evenement.

De organisatie laat weten dat ze de dag na de uitzending veel verschillende aanbiedingen van andere steden binnenkrijgen om het evenement te organiseren. De afgelopen jaren werd The Passion in Gouda (2011), Rotterdam (2012) Den Haag (2013) en in Groningen (2014) opgenomen.

In Groningen waren er zo’n 20.000 bezoekers en er keken ongeveer 3,2 miljoen mensen naar de televisie-uitzending. Dit jaar, vanavond, vindt het evenement plaats in Enschede.

De ChristenUnie in Utrecht denkt dat The Passion een meerwaarde zou betekenen voor de pr-waarde van de stad, door promotie van de stad voor groeiend televisiepubliek en de extra bezoekers in de binnenstad. De partij heeft het college gevraagd om te kijken wat het organiseren van het evenement zou kosten.