Ruim vierduizend hardlopers hebben gistermiddag de hernieuwde marathon van Utrecht gelopen. Veruit de meeste lopers liepen de halve marathon en volgden een afwisselend parcours door Utrecht en de natuur bij Bunnik.

Een krachtige lentezon en een matige wind zorgden voor ideale loopomstandigheden.

Na twee jaar afwezigheid klonk gisteren het startschot voor de 34e editie van de Utrecht Science Park Marathon. Met een tijd van 2.37.01 mocht Jay Sauer de eerste prijs op zijn naam schrijven voor de hele marathon.

Bij de vrouwen was Lydia Doornbos de snelste in 3.16.44. Op de halve marathon won Milco Driessen in een tijd van 1.10.58 en bij de dames Agnes Schipper in 1.24.17.

Samenwerking

De organisatie spreekt van een succesvolle editie en bedankt voor de prettige samenwerking die ze hebben gehad met de gemeentes Utrecht, Bunnik en sponsoren. “We zien samen met Utrecht Science Park een goede basis om dit sportieve evenement de komende jaren op de Uithof uit te bouwen,” zegt Arjen de Ruyter namens 20Knots, de organisator van de marathon.

"Met de gemeente Utrecht hebben we een overeenkomst om nog minimaal twee jaar door te gaan. Veruit de meeste deelnemers kozen voor de halve marathon", aldus Ruyter. "Ons doel was -en is- een onderscheidend evenement te organiseren voor een brede groep sporters waarbij samenwerkingen een grote rol spelen."